Кухненско обзавеждане

Кухненско обзавеждане

Кухненско обзавеждане. Кухнята е сърцето на един дом. Кухненско обзавеждане Интериорния дизайн и добре планираното функционално разпределения в кухнята  може драстично да увеличи удоволствието от готвенето. Ние предлагатме на своите клиенти изключително голямо разнообразие от решения, разпределения, , кухненски уреди, аксесоари, механизми, метериали като ПДЧ ламинирани плоскости, акрилни плочи, МДФ фурнир.Кухненско обзавеждане.
Планиране идеалната кухня, може да бъде трудна задача, така че преди да се подадете  на лъскавите брошури и съблазнителни шоуруми, установи по-ясна картина на кухнята ви изисква и оценка на вашите нужди, като се отчете следното:
Изисква ли се Вашата кухня  да се използва за други функции, като например хранене, релакс или дори за работа?
Смятате ли, че готвите всеки ден и затова се търси пространство  за подготовка и голяма печка; или ти просто трябва някъде да се нагреят до странната готова храна?
Колко често ходите на пазар за храна, както и това колко място ви е необходимо, както по отношение на шкафове за съхранение и хладилници?
Имате ли отделно мокро помещение или ви е необходимо да се разпределят в кухнята бяла техника?
Как може да се подобри настоящото оформление? Лесно достъпно ли  са кухненските уреди ? Има достатъчно шкафове и плотове? Дали мивката достатъчно голяма или на правилното място, и има достатъчно контакти ?

Типове Кухненски оформления

Има редица признати кухненски оформления, които могат да се използват като основа за вашия проект:

Кухненско оформление

1.От двете страни –  вариант за тясна стая. Отстоянието между двата реда т трябва да е мин 90-120см за да може свободно да използвате всички уреди и шкафове. Ако стандартните кухненски модули са прекалено широки, бихте могли да замени едната страна с по-тесни.
2.П-образна – популярно кухненско решение, което включва поставяне единици около три стени на помещението, което го прави идеално разположение за създаване на работен триъгълник. За да се увеличи максимално съхранение, помисли за включване на специализирани кухненски ъглови мепанизми създадена за трудните за достигане ъглите, които ще ви позволят да имат лесен достъп до потенциално мъртво пространство.
3.Г-образна – прост и практичен вариант, който включва поставяне на ред на кухненскишкафове в две съседни стени, за да създадете основна Г-образна форма. В останалата част на помещението остава подходящо място за трапезарна маса. За оптимално оформление, позиционирате вашата мивка на едната работна страна и вашия район готвене, от друга.
4.Островен тип – Добре планираната кухненски остров, може да изпълнява много роли, от жилищните уреди и мивки за предоставяне на съхранение, за сядане и зоните за подготовка
Често човек се озовава в позицията на планиране на кухненски мебели след кухнята вече е построен и стените са изградени, с канализация и електрически контакти, които не следват проекта на кухнята. Неизбежният резултат е, че кухненски мебели трябва да бъдат адаптирани към архитектурата, или преработване на ел.схемата в кухнята. Правилния метод е да планирате кухненски мебели за първи път от определяне на позицията на всеки елемент и точния размер на модулите.
При планиране на кухненско обзавеждане е необходимо да се помисли за толеранс от +-1 см ​​за възможни несъвършенства в правотата на стените, както и + 1 cm дебелина на евентуални външни стени.
Ако искате да добавите свободно стоящ хладилник с диспенсър вода и лед,  е необходимо да се планира пространство, достатъчно за изпъкналата вратата да се отвори правилно, както и за контакта и доставката на вода.
За да инсталирате плот под прозореца, че е необходимо да се изчисли правилната височина на перваза на прозореца и позицията на крана.
Ако аспираторът е окачен, че е препоръчително да се направи контакт , въздуховодна система с отвор на същата стена, като се има предвид, че позицията му ще варира в зависимост от вида на кухнята.
Кухненските механизми в кухнята са важен сегмент. Изборът им трябва да бъде направен внимателно, според нужди на клиента който има към използването на кухничката, и според разстоянието което могат да се поместят в кухнята. Под внимание трябва да се вземе както качеството на механизма, така и предписанията за нуждите при използването му.
Видове кухненски механизми
Кухненско обзавеждане Мебели