Дизайн на подлез

Енергийният министър Делян Добрев и столичният кмет Йорданка Фандъкова откриха реновиран подлез на територията на район “Подуяне”.

Подлезът е реконструиран по идея на учебна компания „I like design”, в която участват студенти (инж.Тодор Тодоров и инж. Александър Куков – дизайнери в Мебели ТОПАЛ ) от Лесотехническия университет в София.

Интериор на подлез.

Идеята на проекта е да стимулира хората да преминават през подлезите без страх, и да намали вандализма в тях чрез приятният дизайн на подлеза.

Цялостната концепция е насочена върху приятния интериор на подлеза,  подтиквайки хората да го използват, като по този начин се избягва неправилно пресичане.
В подлеза има обемни триизмерни дървета наподобяващи страници от книга, тъй като могат да се разгръщат, с тях искаме да покажем на хората, че изборът е изцяло наш, от нас зависи на коя страница ще обърнем.От ляво на дървото е показано  изсъхнало дърво, а от другата страна е зелено дървото(на снимката тук).
Интересен е растера на осветлението,то е с много опростена конструкция, изцяло е изпълнено от кабелни канали, като по тозин начин използвахме минимален бюджет и предпазихме от кражба на осветителните тела. Вграденото осветление в профилите по тавана е перфектно съчетано с интериора.

По стените на стълбището в подобен растер е разположена изкуствена трева.
Тавана и стените са изцяло натурален бетон,  тавана е лакиран, а стените са с обработени бял фасаген.

Още по темата може да видите –  КАНАЛ 3 (Видео), Economy News.bg, SOFIAUTRE.BG , Снимки от откриванетоOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Надяваме се да ви хареса.

Интериор